ΛOYKIA ΒΑΛΑΣΗ

Η Λουκία Βαλάση είναι μια νεαρή συνθέτρια, τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια και σολίστ στο σαντούρι. Έχει περιοδεύσει δίπλα σε διακεκριμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε Ευρώπη και Αμερική και με άλλους σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και συνθέτες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρονται ο Γιώργος Νταλάρας, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης,Γιώτα Νέγκα, Θάνο Μικρούτσικο, Χρήστο  Νικολόπουλο, Χρήστο Παπαδόπουλο«Παιδιά από την Πάτρα», Γιώργος Σαρρής από τους «ΖΙΓΚ ΖΑΓΚ», Πέτρος Γαϊτανος, Πετρολούκας Χαλκιάς, Dilek Koc, τον Χρήστο Τσιαμούλη, Λάκης Χαλκιάς κ.α Επίσης με τους ξένους καλλιτέχνες Οzkar Okros(soloist cembalo in Hungary), Marin Οuley (soloist cembalo in Romania), Sevval Sam(Tουρκία),ArsenPetrosyan(Αρμενία), Αlbarosa Di Lieto και Emanuela De Zarlo(Iταλίδες αρπίστριες) κ.α

Έχει συμμετάσχει σε σημαντικές εκδηλώσεις όπως στο «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη παρουσία του ίδιου, στα «Δημήτρια» στην Θεσσαλονικη αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα ,σε μελοποιημένα έργα της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη, στο 1ο Ελληνικό φεστιβάλ στο Dusseldorf της Γερμανίας όπου καταχειροκροτήθηκε και κέρδισε τις εντυπώσεις από τους χιλιάδες παρευρισκόμενους Έλληνες και Γερμανούς.

Η Λουκία Βαλάση έχει τιμηθεί από την Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης στην Γερμανία όπου ερμήνευσε ένα τραγούδι σε μουσική και στίχους της ίδιας αφιερωμένο στον απόδημο ελληνισμό με τίτλο “Να ‘μουν πουλί της ξενιτειάς’’. Επίσης έχει τιμηθεί ως επίτιμο μέλος από την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Η Λουκία Βαλάση ως συνθέτρια έγραψε μουσική για την κινηματογραφική ταινία Αγγλοελληνικής παραγωγής «Thewinter». Επίσης έχει γράψει μουσική για την γνωστή τραγουδίστρια της Τουρκίας Şevval Sam στον καινούργιο της δίσκο “Tango”στο τραγούδι “Zümrüdü Anka” (Sadece dön sen).Επιπροσθέτως, έχει γράψει μέρος της μουσικής επένδυσης της πολυβραβευμένης αμερικανικής σειράς ντοκιμαντέρ της δημοσιογράφου και παραγωγού ντοκιμαντέρ Αθηνάς Κρικέλη με τίτλο ‘’My Olympus’’ καθώς και την μουσική του 5ου με τίτλο Macedonia the shining gate to mt Olympus μαζί με τον αξιόλογο συνθέτη Αλέξανδρο Χάχαλη.

Σταθμός στην καλλιτεχνική της πορείας αποτέλεσε η δημιουργία  του πρώτου της videoclip που γυρίστηκε στον Όλυμπο ερμηνεύοντας αριστουργηματικό  δημιούργημα ”Νύχτα μαγικιά”, συνδέοντας με αυτόν τον τρόπο, τον θρύλο της μουσικής Μίκη Θεοδωράκη με το μυθικό βουνό της αρχαιότητας, τον Όλυμπο.

Εν συνεχεία, κυκλοφόρησε και το δεύτερο βιντεοκλίπ  με θέμα  «Ύμνος της Ειρήνης», που  αποτελεί καλλιτεχνικό δημιούργημα των τραγουδοποιών και συνθετριών της Λουκίας Βαλάση και της Στέλλας Βαλάση  και πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Αρχαίου θεάτρου Λάρισας με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Προσφάτως, η Λουκία Βαλάση εκπροσώπησε την Ελλάδα στo τριήμερο 17- 19 Δεκεμβρίου 2019 στο φημισμένο φεστιβάλ στην Ινδία,Tansen Samaroh  όπου συγκεντρώνονται  καλλιτέχνες και λάτρεις της μουσικής απ’ όλο τον κόσμο αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.Η καλλιτέχνιδα προσεκλήθη από την  Ακαδημία του Πολιτιστικού Κέντρου της κυβέρνησης της Madhya Pradesh  να συμμετάσχουν  ως ελληνική αποστολή στο φημισμένο φεστιβάλ. Σημειωτέον ότι για πρώτη φορά ελληνική αποστολή συμμετέχει στο εν λόγω διεθνές φεστιβάλ.

 

 

 

Video

 

Φωτογραφίες